Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Флоринська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04329694) був реорганізований і увійшов до складу Бершадської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Новини Флоринської сільської ради

ІНФОРМАЦІЯ

Щодо об’єднання громад

   Ухвалений 2015 року Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дав старт черговій адміністративно-територіальній реформі. Мета закону – встановлення порядку об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, надання державної підтримки ОТГ, створення правових умов та можливостей для формування дієздатних (спроможних) територіальних громад. Постановою Кабінету Міністрів України №214 від 8 квітня 2015 року затверджено Методику формування спроможних громад, якою визначено механізм та умови формування спроможних територіальних громад.

   На даний час в Україні діє понад 700 ОТГ, у Вінницькій області – 38, формується ще 11  ( вибори у березні 2018 року), у Бершадському районі – Джулинська (с. Джулинка, с. Берізки-Бершадські, с. Чернятка, с. Хмарівка) та Шляхівська (с. Шляхова, с. Завітне, с. Тирлівка, хутір Кавкули) територіальні громади.

   Відповідно Закону об’єднана територіальна громада – є правонаступником всього майна, прав та обов’язків громади, що об’єдналась.

   Державою здійснюється підтримка добровільного об’єднання територіальних громад шляхом надання ОТГ коштів у вигляді субвенцій на формування  відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої території. Загальний обсяг фінансової підтримки ОТГ розподіляється між бюджетами ОТГ пропорційно до площі ОТГ та кількості жителів.

    6 грудня 2017 року до комітету ВРУ з питань аграрної політики  та земельних відносин надано проект Закону України №7363 Про зміни до Податкового Кодексу та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин, який передбачає надання ОТГ у комунальну власність землі державної власності у межах їх територій, що дозволить громадам отримати додаткові кошти для розвитку інфраструктури ОТГ, стимулювати решту сільських, селищних та міських рад до об’єднання. Комітет ВРУ з питань аграрної політики  та земельних відносин підтримав даний законопроект та рекомендував ВРУ прийняти його за основу.

  В разі реалізації даного Закону, за словами автора законопроектів з питань реформування місцевого самоврядування Ю. Ганущака, система управління ОТГ буде описана планами, за якими встановлюється система контролю за благоустроєм, питаннями землекористування, розпочнеться робота з інвесторами. В земельних питаннях Держгеокадастр залишиться контролюючим органом, ОТГ- розпорядчим.

  22 грудня 2017 року рішенням 23 сесії 7 скликання Флоринської сільської ради запропоновано проект створення об'єднаної територіальної громади у форматі: с. Поташня, с. П'ятківка, с. Яланець, с. Лісниче з центром в с. Флорино.

   Шановні жителі територіальної громади! Просимо Вас долучитися до обговорення даного проекту рішення до 22 січня 2018 року, внести свої пропозиції та зауваження, які обов'язково будуть враховані під час прийняття остаточного рішення по цьому питанню. Пропозиції та зауваження надсилайте безпосередньо до виконавчого комітету Флоринської сільської ради за адресою вул. Ю. Коваленка, 142а, а також на офіційний сайт Флоринської сільської ради в розділі "Задати запитання".

Рішення №1 23 сесія 7 скликання.jpg

Інформаційний лист.docx

Опитування.docx

 

 

Відкриття дитячого майданчика

Завдяки фінансовому сприянню свободівця Володимира Зарічанського у нашому селі було встановлено дитячий майданчик.

Після створення в селі вуличного комітету, першим питанням було дозвілля дітей. Майже рік жителі села проводили роботи по будівництву майданчика для дозвілля та розвитку дітей. Головними організаторами будівництва майданчика були члени виконкому та депутати сільської ради, а саме: Ольга Лозінська, Віктор Резнік, Олександр Заморський, Валерій Туз та Тетяна Недобитко, яка естетично оформила та прикрасила художнім розписом ігровий майданчик. На даний час силами батьків, місцевих підприємців, встановлено футбольне поле, вмонтовано та підготовлено до експлуатації ігровий майданчик «Надія», який подаровано меценатом свята, ще планують створити волейбольне поле та посадити фруктовий сад.

Святкове дійство зібрало дітей з усього села. Для всіх, хто долучився до створення дозвіллєвого майданчика звучали із вуст малечі вітальні віршовані імпровізації та особливо дітки подякували Володимиру Зарічанському і ще й вручили пишний коровай, яким він пригостив всіх на святі. Розділити радість з дітьми прийшли гості: депутати районної ради Світлана Перевертнюк, Сергій Лукащук, директор школи Василь Усатюк, завідуюча дитячим садочком «Колосок» Олена Колісниченко, редактор районної газети «Бершадський край» Тетяна Кобзіна та отець Ростислав Процанін, який освятив новозбудований майданчик.

Особливою родзинкою свята став подарунок від Володимира Анатолійовича – це казкові ведмеді та актори-аніматори, які підготували для малечі запальні конкурси та ігри, веселий настрій дарували ведучі свята Андрій та Наталія Муравинець.

Володимир Зарічанський подбав, щоб жодна дитина, присутня цього дня на святі, не залишилася без уваги: малечу пригощали солодощами та морозивом, дарували подарунки.

 

 

 

БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ

ПОВІДОМЛЯЄ

На виконання вимог статті 33 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та для удосконалення організації ведення військового обліку громадян України, Генеральним штабом Збройних Сил України було опрацьовано порядок організації та ведення військового обліку призовників 1 військовозобов’язаних, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».

Дана постанова підноситься до центральних і місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, виконавчих комітетів сільських, селищних та міських рад, військових комісаріатів, військових частин, підприємств, установ, організацій та навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

Також хочемо нагадати Вам згідно даної постанови, а саме пункт 16: військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:

для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці (до 27 років дійсне);

для військовозобов'язаних — військового квитка або тимчасового посвідчення (будь-який інший документ не є дійсний).

За порушення даної постанови керівник буде притягнутий до адміністративної відповідальності.

За докладнішою інформацією прошу звертатися за телефоном 2-32-47.

 

З повагою,

Начальник відділення військового обліку та бронювання солдатів і сержантів запасу старший лейтенант                 С.Д.ТНРІНЧИК

 

Урочисте встановлення купола.jpg

Фото.jpg

Фото.jpg

Фото.jpg

 

29 серпня відбулося урочисте встановлення купола на Свято-Преображенському храмі Бершадського Свято-Преображенського монастиря в с. Флорино

Проект положення Дата створення: 15:56 22.06.2017
Щодо подачі електронних декларацій Дата створення: 13:39 15.02.2017
Розпочато роботу сайту Дата створення: 16:52 12.05.2016

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *