Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Флоринська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04329694) був реорганізований і увійшов до складу Бершадської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Проект пропозиції про добровільне об’єднання територіальних громад

Шановні жителі територіальної громади села Флорино!

Просимо Вас долучитися до обговорення проекту пропозиції про добровільне об’єднання територіальних громад, ініційоване сільським головою та затверджене виконавчим комітетом 21.05.2016року. Згідно Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» держава пропонує зробити вибір громадам:

  1. Бути громаді центром об’єднання, навколо якого будуть об’єднані інші громади (проект нашої пропозиції).

  2. Увійти громаді до іншого об’єднання навколо центру (місто Бершадь – згідно Методики Кабінету Міністрів; 20-ти кілометрова зона покриття).

Згідно запропонованого Закону існування самостійних територіальних громад (таких як Флоринська сільська рада на даний час) не передбачено.

Фінансування державою, в майбутньому, буде направлено тільки в об’єднані територіальні громади (Бюджетний кодекс України), розпоряджатися землями комунальної власності (згідно змін, які будуть прийняті земельним кодексом в найближчий час) за межами населеного пункту зможуть тільки об’єднані територіальні громади, всі решта громади, які не об’єднаються, будуть отримувати землю тільки в користування (проект закону).

 

Флоринська сільська рада пропонує для обговорення:

Проект пропозиції про добровільне

об’єднання територіальних громад

З метою формування дієздатної територіальної громади, поліпшення забезпечення потреб громадян, якісного надання адміністративних послуг, поліпшення умов розвитку території, більш ефективного використання бюджетних коштів та інших ресурсів, залучення державної підтримки, відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад, розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.06.2015року  №591-р. «Про затвердження плану Заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2015р. №214, для обговорення, мною, як Флоринським сільським головою, виноситься пропозиція щодо ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад сіл: Флорино, Голдашівка, Кидрасівка, Лісниче, Михайлівка, Поташня, П’ятківка, Яланець.

За результатами обговорення пропонується розпочати процес добровільного об’єднання територіальних громад визначивши в подальшому адміністративний центр у селі Флорино, Бершадського району, Вінницької області та найменування – Флоринська сільська територіальна громада.

Оскільки, як хто не казав, наші села пов'язані, як історично, культурно, економічно, а також родинними зв'язками між мешканцями сіл. Разом з тим, центр села Флорино обраний через те, що Флорино є найбільшим селом серед вказаних сіл по площі та населенню, а й у зв'язку з тим, що в селі Флорино більш розвинута інфраструктура: лікарська амбулаторія, комунальне підприємство «ФЛОР-СЕРВІС», загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «КОЛОСОК», розвинута позашкільна освіта (гуртки в будинку культури), діюча залізнична станція «Бершадь», центр духовної культури та туризму діючий Спасо-Преображенський монастир, на території якого розміщена Українська православна церква Київського патріархату, в центрі села розташована Українська православна церква Московського патріархату, відділення зв’язку. Придбано автомобіль RENAULT LOGAN в 2011році для обслуговування незахищених категорій населення. Розвиток фізичної культури та спорту на належному рівні, а саме: протягом останніх чотирьох років спортивні команди села займали перші місця в районі з різних видів спорту.

Звичайно, різниця, між сільськими громадами є, але дане об'єднання може стати тією рушійною силою розвитку нашої спільної громади, як в економічному, так і культурному розвитку на шляху до нашого кращого майбутнього та забезпечення дійсно європейського рівня життя.

І на останок, як підсумок всьому вище сказаному, скажу Вам відверто, що я як Флоринський сільський голова хотів би, щоб нічого не змінювалось, щоб ми як були так і залишились. Я впевнений, що і переважна більшість жителів наших громад цього б бажала! Але сьогодення ставить перед нами таку вимогу.

 І якщо зважити на те, що після утворення об'єднаної територіальної громади, загальний бюджет буде значно збільшено, що дасть можливість надавати населенню громади більш якісні послуги, то я, звичайно, за те, щоб ми об'єднались в одну територіальну громаду. І зробили це як най швидше, щоб мати можливість отримати кошти з Державного бюджету та гранти від міжнародних організацій на розвиток наших сіл та інші переваги, які передбаченні законодавством сьогодні і, сподіваюсь, в майбутньому теж, тому рішення приймати всім нам разом.

Від так, з урахуванням зазначеного, пропонуємо звертатись з письмовими пропозиціями, викладеними в формі звернень, шляхом їх надсилання на поштову адресу Флоринської сільської ради: 24405, Вінницька область, Бершадський район, с. Флорино, вул. Чкалова, 142а та на адресу електронної пошти sr.florine@gmail.com.

Просимо всіх заінтересованих та небайдужих односельчан прийняти активну участь в обговоренні проекту. Надсилати пропозиції та зауваження на електронну пошту Флоринської сільської ради.

Телефони для консультацій по обговоренню проекту пропозиції про добровільне об’єднання територіальних громад:

2-30-03, 2-18-37.

Контактні особи:

Рожкевич Сергій Павлович – сільський голова.

Петровська Валентина Володимирівна – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчого комітету.

Муляр Віталій Вікторович – спеціаліст І-ї категорії з питань соціально-економічного розвитку.

Обговорення проекту пропозиції про добровільне об’єднання територіальних громад буде проводитись до 20 червня 2016року.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *